تجارت، تنها یک کسبوکار نیست؛ بلکه مسیری برای رشد، پیشرفت و ایجاد فرصتهای جدید است. در این راه، برخی افراد با پشتکار، صبر و تصمیمات هوشمندانه، مسیرهای تازهای را در بازار ایجاد میکنند. بهمن محمدزاده یکی از این افراد است که با ورود به حوزه تجارت، بهویژه در صنعت سیب، توانسته تأثیر مثبتی بر بازار و کشاورزان منطقه بگذارد. او با تجربهای ارزشمند از کارهای مختلف، مسیر خود را در تجارت پیدا کرده و با بهرهگیری از دانش و راهنمایی اساتید، به موفقیت دست یافته است.
خبرنگار: لطفا خودتان را معرفی کنید
تاجر: بهمن محمدزاده متولد ۱۵ بهمن ماه ۱۳۶۰ از شهرستان سلماس از توابع استان آذربایجان غربی هستم. بنده در خانواده کاملاً مذهبی و از لحاظ مالی متوسط به دنیا آمدم.
خبرنگار: لطفا از کسب و کار و محصولی که تجارت میکنید بگویید
تاجر: در حال حاضر روی محصول سیب کار میکنم و تجارت این محصول یک نیاز و کمک بزرگی برای کشاورزها و صنعتگرانی است که در استان ما روی این محصول کار میکنند. با توجهبه تاثیر این محصول بر روی اقتصاد استان، من روی محصول سیب و مشتقاتش مشغول به فعالیت هستم.
خبرنگار: درباره نوع محصولتان بیشتر توضیح دهید
تاجر: خب ببینید در جهان حدود ۷۵۰۰ نوع سیب وجود دارد و در کشور ما نیز انواع مختلفی از این میوه وجود دارد که بیشتر آن سیب زرد است و پس از آن سیب سرخ، سیب گلاب، سیب سبز و سیب فرانسوی است. در حال حاضر سیب از جایگاه خیلی خوبی برخوردار است و بعد از موز دومین میوه پرکاربرد در جهان است که خانواده ها هم در بحث سبد میوهای و هم در آشپزی و دسرها از آن استفاده میکنند. سیب از نظر طبی هم کاربرد فراوانی دارد حتی بر اساس تحقیقات انجام شده، این میوه در پیشگیری در درمان برخی سرطانها موثر است.
خبرنگار: از گذشته خود و نحوه ورودتان به دنیای تجارت بگویید
تاجر: از آنجایی که من در خانواده کاملا مذهبی و شیعه به دنیا آمدم تعداد خانواده ما زیاد بود و ۵ تا برادر و یک خواهر بودیم. پدرم کارمند بود و من برای خودم در کنار درس، درآمد هم داشتم زیرا از وقتی که خودم را شناختم مشغول به کار شدم و کارهای متعددی را انجام دادم و تجربیات زیادی به دست آوردم. در واقع از کارگری شروع کردم و آخرین کاری که انجام دادم در بحث تولیدی نمک صنعتی کار و به بازار، نمک عرضه میکردم تا اینکه با شغل تجارت آشنا شدم. همیشه به دنبال شغلی بودم که جای رشد و پیشرفت داشته باشد تا از طریق آن بتوانم به جامعه ام خدمت کنم که تجارت دارای این ویژگیها بود.
خبرنگار: آیا برای ورود به تجارت مربی و راهنما داشتید؟
تاجر: قطعا بله. اصلاً بدون مربی و راهنما شما نمیتوانید کاری را انجام بدهید. همانطور که ما از ابتدای تحصیل یک مربی و راهنما داشتیم که الفبا را به ما مشق کرد، در تجارت نیز اینگونه است و بدون داشتن راهنما نمیتوانیم موفق باشیم.
خبرنگار: در دوران کاری خود با چه موانع و چالش هایی مواجه شدید؟
تاجر: اولین و مهمترین چالشی که من خودم داشتم و نمیگذاشت در این کار موفق شوم بحث شغلهای قبلیم بود؛ آن شغلها به گونه ای بود که با انجام کار خیلی زود به نتیجه میرسیدی اما تجارت نیاز به صبوری داشت.
خبرنگار: رمز موفقیت شما در تجارت چیست؟
تاجر: تجارت نیازمند داشتن مهارت و شگردهای خاصی است که اگر نداشته باشی نمیتوانی موفق باشی. من وقتی با یک مجموعه بسیار خوب، کامل و بزرگ، همراه با اساتید بسیار کار بلدی آشنا شدم دیگر هیچ مانعی نتوانست سد راه پیشرفتم شود و با تصمیم جدی بر روی کارم متمرکز شدم تا به نتایج دلخواه خودم برسم.
خبرنگار: از تجربیات خود در دنیای تجارت بگویید
تاجر: یکی از تجربیاتی که میشه گفت از گذشته داشتم و در این کار عامل موفقیتم بوده؛ ثابت قدم بودن است. وقتی هدفی را تا نهایت دنبال کنی بدون شک به موفقیت دست خواهی یافت.
تجربه دیگرم در تجارت این است که هرچه همراهی خانواده و اطرافیانت بیشتر باشد قطعا موفق تر خواهی بود و تجربه بعدی من رابطه موفقیت و صبر و استفاده از تجربیات دیگران در تجارت است.
خبرنگار: آیا موفقیت در تجارت فرمول خاصی دارد؟
تاجر: بله فرمول خاصی دارد و آن هم این است که در تجارت باید از تجربیات افراد موفق این حرفه استفاده کنیم همانگونه که اساتید ما میگویند بشنو، بفهم، باور کن و به کار ببند تا رستگار شوی. فرمول تجارت هم صبر و استقامت برای رسیدن به نتیجه دلخواه است.
خبرنگار: توصیه شما برای افرادی که میخواهند وارد تجارت شوند چیست؟
تاجر: توصیه بنده برای آن دسته از عزیزانی که میخواهند وارد عرصه تجارت شوند این است که ابتدا یک زمانی را برای شناخت این موضوع اختصاص دهند چراکه اگر شناخت لازم را نداشته باشند نمیتوانند به هدف والای خود دست یابند. شما در این مسیر با مشکلات و دست اندازهایی مواجه میشوید و پیچ و خمهایی وجود دارد که شما را صبور و با استقامت میکند.
خبرنگار: آینده تجارت در ایران و جهان را چگونه پیش بینی میکنید؟
تاجر: به آینده تجارت در ایران و جهان خوش بین هستم و بر این باورم که اگر ما به شغل تجارت بهای بیشتری بدهیم و روی این موضوع تمرکز زیادتری بگذاریم نگرانیهای این حوزه کمتر شده و نتایج بهتری حاصل میشود. صادرات محصولات به خارج از کشور سبب رونق تولید در کشور می شود و ارزآوری بیشتری ایجاد خواهد شد. آینده ایران با تجارت بزرگتر و بزرگتر و قدرت ما بیشتر میشود و میتوانیم در جهان مثمر ثمر شویم.
بازنشر در پایگاه خبری
پایگاه خبری شما نیوز: تاجر سیب که با صبر و تجربه، بازار را متحول کرد