از معماری تا صادرات؛ روایت یک تاجر زن از چالش‌ها و رمز موفقیت در تجارت کاشی

معمار سابق و تاجر امروز کاشی و سرامیک، معتقد است تجارت بهترین شغل است اما ورود به آن چالش‌های خود را دارد. او از مسیر پر فراز و نشیب خود، اهمیت اطلاعات، ارتباطات و نقش حیاتی مشاور در دستیابی به موفقیت می‌گوید.

حبیبه حبیب‌زاده با اشاره به قدمت صنعت کاشی و سرامیک در ایران می‌گوید: صنعت کاشی و سرامیک در ایران سابقه‌ای طولانی دارد و به دوران باستان برمی‌گردد.استفاده از کاشی‌های تزئینی در مساجد و بناهای تاریخی نمونه‌ای از این تاریخچه است.

 

 

او در مورد جایگاه فعلی ایران توضیح می‌دهد: ایران در زمینه تولید و صادرات انواع کاشی، از جمله کاشی‌های دیواری، کف، پرسلانی و تزئینی، رتبه پنجم یا ششم جهانی را به خود اختصاص داده است. این محصولات به دلیل کیفیت بالا و طراحی‌های متنوع، مورد توجه بازارهای داخلی و خارجی قرار دارند.

تاجر کاشی و سرامیک مزیت‌های صادراتی کاشی و سرامیک ایران را چنین برمی‌شمرد: یکی از مزیت‌های اصلی صادرات کاشی و سرامیک ایران، کیفیت بالای محصولات است که با استانداردهای جهانی همخوانی دارد.
وی می‌افزاید: همچنین، از لحاظ قیمت، با توجه به هزینه‌های تولید در ایران که نیروی کار و انرژی ارزان است، قیمت محصولات ایرانی نسبت به دیگر کشورها رقابتی است.

حبیب‌زاده به عامل سوم اشاره کرده و می‌گوید: طراحی‌های منحصر به فرد نیز یکی دیگر از ویژگی‌های بارز این محصولات است. هنر و فرهنگ غنی ایران باعث شده که طراحی کاشی و سرامیک ایران متمایز و جذاب باشد.

وی با اشاره به بازارهای هدف اصلی صادرات گفت: الان بازار ما عمدتاً شامل کشورهای عراق، افغانستان و کشورهای خلیج فارس هستند. با این حال، به بازارهای جدید باید خوش‌بین بود و بازارهای اروپایی و آسیایی نیز به تدریج به محصولات ایرانی علاقه‌مند شده‌اند.

تاجر کاشی و سرامیک در خصوص آینده این صنعت تأکید می‌کند: آینده این صنعت بسیار روشن است. با توجه به روند رو به رشد ساخت و ساز در کشورهای مختلف و همچنین توجه به معماری مدرن و پایدار، پیش‌بینی می‌شود که بازار صادرات کاشی و سرامیک ایران در سال‌های آینده همچنان رونق داشته باشد.

حبیب‌زاده که پیش از ورود به تجارت، سال‌ها در حوزه معماری فعال بوده، درباره این انتخاب می‌گوید: من حدود ۲۰ سال است که در زمینه طراحی و نظارت پروژه‌های بزرگ ساختمانی فعالیت دارم. با انواع مصالح ساختمانی در بناها سر و کار داشته‌ام و به همین دلیل وقتی وارد تجارت شدم، محصولاتی که کاملاً با آن‌ها آشنا بودم را برای تجارت انتخاب کردم.

وی دیدگاه خود را نسبت به تجارت اینگونه بیان می‌کند: تجارت را به عنوان بهترین شغل می‌بینم چرا که پیامبر اسلام فرمودند “۹ دهم ثروت در تجارت است.”

این تاجر با بیان اینکه مسیر تجارت برایم هموار نبوده است ادامه داد در ابتدای کار با مخالفت‌هایی روبرو شدم چون در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که مردم غالباً تجارت و صادرات را مختص قشر خاصی از جامعه می‌دانند.

او ادامه داد: در مسیر تجارت، من با مخالفت‌ها و باورهای محدودکننده روبرو شدم. اما با استمرار در کارم و کمک و راهنمایی مربیان و مشاوران، توانستم به موفقیت برسم.

حبیب‌زاده اهمیت راهنمایی را اینگونه شرح می‌دهد: پیش از این، در زمینه‌های مختلفی دوره‌هایی شرکت کرده بودم، اما در نهایت به این نتیجه رسیدم که بدون راهنمایی واقعی نمی‌توانم به موفقیت دست یابم.

او با وجود نداشتن تحصیلات آکادمیک مرتبط، می‌گوید: خوشبختانه با کمک جمعیت حضرت خدیجه (س) و مشاوران دلسوز، تمام آموزش‌های لازم را دیدم و توانستم مسیر درست را در پیش بگیرم.

حبیب‌زاده رمز موفقیت در این عرصه را اینگونه توصیف می‌کند: تجارت مانند پرنده‌ای است که برای پرواز نیاز به دو بال اصلی دارد و این دو بال، اطلاعات و ارتباطات است.بدون این دو بال، موفقیت در تجارت ممکن نیست.

وی در پاسخ به این سوال که مهم‌ترین توصیه برای کسانی که می‌خواهند وارد این حوزه شوند چیست گفت: توصیه من این است که بدون راهنما و مشاور وارد این مسیر نشوند. کسانی که قصد دارند تجارت را آغاز کنند، باید یک مربی و مشاور داشته باشند که آنها را راهنمایی کند و مسیر را برایشان روشن کند. به ویژه برای جوانان که ممکن است با چالش‌های زیادی روبرو شوند، داشتن راهنما برای موفقیت بسیار حیاتی است.

تاجر کاشی و سرامیک در نهایت گفت: آینده تجارت در ایران و جهان با چالش‌ها و فرصت‌های زیادی همراه است، اما با اقداماتی که جمعیت حضرت خدیجه (س) برای توسعه تجارت انجام می‌دهد، به ویژه در بین اقشار مختلف مردم، می‌توانیم شاهد رشد و شکوفایی بیشتر اقتصاد کشورمان باشیم.

 

بازنشر در پایگاه خبری

پایگاه خبری جریان نو: از معماری تا صادرات؛ روایت یک تاجر زن از چالش‌ها و رمز موفقیت در تجارت کاشی

خبرهای دیگر