بررسی بازار جهانی بنتونیت

فهرست مطالب

بنتونیت به دلیل محبوبیت این محصول در بازارهای جهانی از تجارت‌های پرسود به حساب می‌آید. خوشبختانه با وجود معادن بنتونیت در کشور، این امکان فراهم شده که علاوه بر تامین نیاز داخلی، این محصول را به کشورهای متقاضی نیز صادر نمود. همین امر توجه تجار را به خود جلب کرده تا از این ظرفیت در جهت ارزآوری به کشور استفاده کنند.

خاک بنتونیت یک نوع خاک معدنی آتشفشانی متشکل از حداقل ۸۵ درصد خاک رس است. خاک معدنی بنتونیت، ساختمان آلومینوسیلیکاتی داشته و جزء سیلیکات‌های سه لایه است که دو لایه‌ی آن چهار وجهی و یک لایه آن هشت وجهی است. مرغو‌ب‌ترین خاک بنتونیت، سفید رنگ است. این خاک معدنی کاربردهای مختلفی دارد که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارت است از:

ریخته گری، حفاری چاه نفت، خوراک دام، تصفیه آب، سرامیک سازی،کاغذ سازی وگنداله سازی.

 

انواع بنتونیت

به طور کلی بنتونیت‌ها در دو نوع سدیمی و کلسیمی وجود دارند:

  • بنتونیت سدیم (بنتونیت متورم) قابلیت بالایی در جذب آب داشته و در صورت افزودن آب به آن، متورم می‌شود.
  • بنتونیت کلسیم (بنتونیت غیر متورم) قابلیت بالایی در جذب روغن داشته و برای تصفیه روغن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شایان ذکر است که قیمت بنتونیت کلسیم در مقایسه با نوع سدیم آن بیشتر است، چون تعداد معادن این نوع بنتونیت در کشور بسیار کمتر از بنتونیت سدیمی است.

 

کشورهای تولید کننده بنتونیت

آمریکا، یونان، برزیل، ترکیه، جمهوری چک، آلمان، ایتالیا، مکزیک، اسپانیا، اوکراین، بریتانیا و ازبکستان.

ایران نیز به واسطه وجود معادن بنتونیت در کشور از برترین تولیدکنندگان این محصول به شمار می‌رود. خراسان جنوبی دارای بیشترین معدن و در نتیجه بیشترین میزان تولید بنتونیت در داخل کشور است. میزان تولید ماهانه بنتونیت در برخی معادن موجود در خراسان جنوبی، حدود ۳ هزار تن است.

 

ادامه مطلب